Fitbit Charge 4 met ingebouwde GPS tracking

Fitbit Charge 4 GPS

De Fitbit Charge 4, een update van Charge 3 van vorig jaar, is in feite dezelfde tracker, maar nu met GPS.

Het is een vreemde timing voor een wereld die steeds meer wordt afgesloten en aan huis wordt gebonden, maar GPS was een functie die jarenlang op Fitbit-apparaten ontbrak. De Fitbit Charge 4 is de eerste nieuwe wearable van het bedrijf sinds de Versa 2 van vorig jaar.

SpO2 sensor

De Charge 4 (zoals de Charge 3) kan veel meten: stappen, slaap (met een nieuwe functie die door middel van de SpO2 sensor zuurstofvariatie tijdens de slaap schat), traplopen, zwemmen. Het heeft ook enkele smartwatch-achtige functies zoals meldingen, timer / stopwatch en weer.

Het gebruik van GPS

De Charge 4 werkt met eerdere Fitbit Charge 3-bandejs en ziet er bijna identiek uit aan de vorige tracker. Het gebruik van GPS is beperkt tot de functies die Fitbit ondersteunt op zijn tracker: runs worden weergegeven als een kaart in de Fitbit-app, samen met de kleurgecodeerde hartslagzonestatus tijdens trainingen die langs de route worden weergegeven. De tracker heeft zeven door GPS ondersteunde activiteitenvoorinstellingen voor trainingen.

GPS en Apps van derden

GPS werkt niet met apps van derden, omdat apps niet worden geladen op Charge 4 (apps zijn alleen op de Versa en Ionic-horloges). Dat betekent dat integratie met andere services nog niet op tafel ligt.

Active Zone Minutes

Fitbit kondigde ook enkele andere platformupdates aan voor zijn app, met name een nieuwe op hartslagzones gebaseerde motivatietool die je gewenste hartslagzone berekent en minuten toewijst voor een dagelijks doel, genaamd Active Zone Minutes. Het abonnement Premium-service van het bedrijf lanceert ook een handvol nieuwe gezondheidsprogramma’s (inclusief lichaamsgewicht voor beginners, bewust eten en intro voor cardio), wat zorgt voor 16 programma’s sinds de service afgelopen herfst begon.

En omdat we alles moeten gamen, is er ook een nieuw fitnessspel op zijn Premium-service genaamd Fitbit Bingo, dat eruitziet als een rooster van uitdagingen om te ontgrendelen en vervolgens een bingokaart in concurrentie met vrienden vult.

Charge 4 kopen

De Charge 4 is vanaf 15 april verkrijgbaar voor € 149,- of € 169,- met een extra geweven band. Met zo weinig updates in het nieuwe model, kun je ook kiezen om een bestaande Fitbit Charge 3 in de uitverkoop te kopen – de Charge 3 is soms gedaald tot € 100,-

Stappen zetten terwijl je thuis bent, is niet iets waar velen van ons op dit moment in slagen, maar zelfs als we allemaal thuis vastzitten, kunnen fitnesstrackers nog steeds helpen met het volgen van slaap en het volgen van cardio.

De geüpdatete Charge 4 tracker is Fitbit’s eerste draagbare GPS sinds de Ionic en is vergelijkbaar met de huidige Charge 3.

Bestel hier de Fitbit Charge 4 met ingebouwde GPS tracking:

 *NIEUW 2020* 
Fitbit Charge 4 Activity tracker

Bekijk video

Fitbit Charge 4 - Activity Tracker - 2020 - Zwart

€ 149,-

Zwart

Fitbit Charge 4 kopen

 *NIEUW 2020* 
Fitbit Charge 4 Special Edition

Bekijk video

Activity tracker - Activity tracker - Graniet - 2020

€ 169,-

Graniet

Fitbit Charge 4 kopen

 *NIEUW 2020* 
Fitbit Charge 4 Activity tracker

Bekijk video

Fitbit Charge 4 - Activity tracker - Paars - 2020

€ 149,-

Paars

Fitbit Charge 4 kopen

Plaats een reactie