Fitbit heeft Apple Watch verslagen met nieuwe gezondheidsfunctie bloedglucose volgen

Fitbit-gebruikers kunnen nu hun bloedglucose volgen

  • Fitbit-gebruikers kunnen nu hun bloedglucose volgen in de Fitbit-app, in tegenstelling tot de Apple Watch Series 7.
  • Ondertussen wordt verwacht dat Apple een sensor toevoegt aan de Apple Watch Series 8 die de bloedglucose kan controleren.
  • Apple Watch, Galaxy Watch en Fitbit-apparaten bevatten nieuwe gezondheidstechnologie die het leven van hun gebruiker kan verlengen en mogelijk kan redden.
  • Galaxy Watch 4 kan bloedglucose (bloedsuiker), lichaamstemperatuur en bloeddruk (!) meten.

Apple watch 7 heeft geen bloedglucose sensor

Toen de Apple Watch Series 7 eerder dit jaar werd gelanceerd was een van de geruchten dat de wearable beter dan ooit zou worden omdat het een bloedglucosesensor zou krijgen. Een Koreaans rapport had de opname van deze sensor in het volgende Apple Watch-model al geplaagd als een soort natuurlijke volgende stap na Apple’s toevoeging van een ECG-functie aan het horloge in 2018, evenals de mogelijkheid om de onregelmatige hartslag te detecteren die bekend staat als Afib die tot ernstige medische problemen kan leiden.

En vorig jaar zagen we dat de Apple Watch Series 6 de mogelijkheid kreeg om de zuurstofverzadiging in het bloed te volgen – een belangrijke gezondheidsmeter om bij te houden, aangezien lage SpO2-waardes (zuurstofverzadigingsniveaus) een teken kunnen zijn van COVID-19. Daarom waren pulsoximeters vorig jaar in de begindagen van de pandemie snel uitverkocht online.

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 heeft iets meer mogelijkheden en verbeteringen dan de series 6, maar kan nog steeds niet je bloedsuikerspiegel meten. zoals men wel had gehoopt. Apple heeft daarentegen van zijn kant de gerelateerde patenttechnologie wel. veiliggesteld en deze zal naar alle waarschijnlijkheid worden toegepast op de Apple Watch 8, aldus het rapport, waarbij de iPhone-maker gericht is op het waarborgen van betrouwbaarheid en stabiliteit voordat de technologie beschikbaar wordt gesteld.

Zoals het er nu uitziet, lijkt de Apple Watch Series 7 nauwelijks nieuwe gezondheidsgerelateerde functies te bieden in vergelijking met de Watch Series 6. Daarentegen kan de Galaxy Watch4-serie al wel bloeddruk en lichaamssamenstelling meten, met enkele softwaregerelateerde kanttekeningen.

Blijkbaar ontwikkelt Apple een manier om de lichaamstemperatuur te meten om vruchtbaarheidsplanning te vergemakkelijken, en herziet het hoe zijn smartwatches onregelmatige hartslagen monitoren.

Maar bloeddrukmeting komt eraan, evenals de mogelijkheid om slaapstoornissen te volgen via een SpO2-sensor. Evenzo hoopt Apple een bloedglucosesensor te integreren in toekomstige Watch Series-apparaten, maar dit kan een paar jaar duren voordat het commercieel levensvatbaar is.

Fitbit App kan bloedglucosewaarden volgen

Dit brengt ons bij Fitbit, waarmee gebruikers nu handmatig hun bloedglucosewaarden wel kunnen volgen.

Fitbit legt uit hoe je deze nieuwe functie kunt gebruiken: Ga naar de Fitbit-app om je bloedglucosewaarden en gerelateerde symptomen te registreren om trends in je gegevens te zien. Je kunt ook je OneTouch Reveal™-app van LifeScan (andere meters/apps komen binnenkort) verbinden met je Fitbit-app om automatisch je bloedglucosewaarden te importeren

De beste Fitbit om je te helpen bij het bijhouden van je bloedglucosewaarden: 

In de app kun je een persoonlijk bereik instellen om te weten wanneer je glucosespiegel boven, onder of binnen je ingestelde bereik is en om je te helpen zien hoe je dagelijkse gewoonten je bloedglucosewaarden kunnen beïnvloeden. Je kunt er ook voor kiezen om Fitbit-app-herinneringen te ontvangen om je bloedglucosewaarden bij te houden, waarbij de app je helpt trends te herkennen dankzij grafieken die je statistieken en veranderingen bijhouden.

App-meldingen van Fitbit ontvangen

Je kunt je Fitbit-apparaat ook inschakelen om app-meldingen van Fitbit te ontvangen om deze herinneringen direct om je pols te zien. Bovendien kan het volgen van je bloedglucose in de Fitbit-app voor deelnemers aan Fitbit Premium + Health Coaching je Health Coach helpen meer te weten te komen over je gedrag en je actieplan aanpassen om je verantwoordelijk te houden.

Onnodig te zeggen dat het fantastisch is dat de bedrijven achter de meest populaire draagbare apparaten hun respectievelijke technologieën en apparaten naar voren brengen en nieuwe voordelen toevoegen die je leven kunnen verlengen en mogelijk kunnen redden. In gerelateerd nieuws blijkt uit recente onderzoeken van zowel Stanford University als Mount Sinai Health System dat wearables zoals Apple Watch, Fitbit-apparaten en andere de tekenen van een COVID-19-infectie kunnen oppikken, dagen voordat de gebruiker zijn eigen symptomen daadwerkelijk detecteert.

Fitbit’s die geschikt zijn om app-meldingen te ontvangen over je bloedglucose: 

Samsung Galaxy Watch 4 meet bloedsuiker, lichaamstemperatuur en bloeddruk

Het is dus duidelijk de de Apple Watch 7 geen bloeddrukmeting zal ondersteunen, zoals de Galaxy Watch4-serie dat al wel doet. Het volgen van bloedsuiker, bloeddruk en lichaamstemperatuur zal echter en waarschijnlijk vanaf volgend jaar wel beschikbaar zijn op toekomstige Apple Watch 8.

Samsung Galaxy Watch 4 meet ook je bloeddruk zoals in onderstaande filmpje is te zien:

De nieuwe Galaxy Watch4-serie van Samsung tilt het volgen van gezondheids- en fitnessgegevens naar een hoger niveau, met een ongelooflijke BioActive-sensor, die een enkele chip gebruikt om drie krachtige gezondheidssensoren nauwkeurig te laten werken, waaronder optische hartslag, elektrisch hart en bio-elektrische impedantie-analyse.

Van het controleren van de bloeddruk, het meten van het zuurstofgehalte in het bloed, het uitvoeren van elektrocardiografische (ECG) metingen en voor het eerst – het berekenen van de lichaamssamenstelling.

Lees meer over Fitbit en diabetes…

Plaats een reactie