Kan Fitbit Sense bloeddruk meten?

Fitbit Sense bloeddrukfunctie

Hoge bloeddruk wordt niet voor niets een stille moordenaar genoemd. Symptomen zijn zelden duidelijk, maar ongecontroleerde hoge bloeddruk kan het risico op hartaandoeningen en beroertes verhogen, twee belangrijkste doodsoorzaken voor mensen in de Verenigde Staten. Bijna een op de twee volwassenen in de VS heeft een hoge bloeddruk, maar velen weten niet dat ze het hebben. Fitbit is nu een maand bezig met zijn lopende bloeddrukonderzoek voor wearables op de pols. Lees hieronder meer over de Fitbit Sense-bloeddrukfunctie.

Meten van bloeddruk

Het meten van je bloeddruk is niet altijd eenvoudig, vooral als mensen geen bloeddrukmanchet in huis hebben en maar één of twee keer per jaar naar de huisarts gaan. En omdat de bloeddruk om verschillende redenen kan fluctueren, moeten mensen dit proces idealiter gedurende een periode van maanden herhalen. Dus, hoe kunnen we het voor mensen gemakkelijker maken om hun bloeddruk te meten?

Fitbit onderzoekt Pulse Arrival Time (PAT)

Fitbit onderzoekt of Pulse Arrival Time (PAT) kan worden gebruikt om de bloeddruk op de pols te volgen.

PAT meet de tijd die nodig is vanaf een hartslag in de borstkas om een ​​polsslag te bereiken. Hoe langer het duurt, hoe hoger of lager de bloeddruk.

Maar PAT is geen gemakkelijke maatstaf om te meten. Het lichaam wiebelt veel, armen zwaaien in het rond en metingen duren een fractie van een seconde.

Het zal interessant zijn om de definitieve resultaten van het onderzoek te zien. Consumenten wereldwijd, jong of oud, hebben beslist veel interesse in bloeddrukmeting. Uit een recent onderzoek bleek bijvoorbeeld dat het een top-10-functie is die van groot belang is in Europa.

Eerder onderzoek van Fitbit Labs heeft een correlatie gevonden tussen PAT en bloeddruk, maar de correlatie was niet sterk genoeg om de bloeddruk te voorspellen. Deze onderzoeken waren beperkt tot kleine datasets of specifieke omgevingen zoals een intensive care-afdeling. Fitbit Labs vond ook een verband tussen PAT en bloeddruk in een kleine interne studie van 3 weken. De nieuwe studie zal dit werk uitbreiden naar een bredere populatie om meer te leren over hoe PAT-metingen veranderen onder verschillende omstandigheden.

Samsung Galaxy Watch Active 4 met bloeddrukmeting

Bekijk bovenstaande bloeddruk kalibreren filmpje van de Samsung Galaxt Watch

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Fitbit Sense bloeddruk kunnen meten in de nabije toekomst, maar als je niet het geduld hebt om te wachten totdat de Sense daadwerkelijk bloeddruk kan meten dan kun je ook voor de Samsung Galaxy Watch gaan. Deze kan daadwerkelijk je bloeddruk meten en doet dat erg goed.

Gemakkelijke toegang tot bloeddrukmetingen

Als hoge bloeddruk gemakkelijker te meten was, zouden mensen het eerder kunnen beheersen, wat zou kunnen helpen bij vermijdbare sterfgevallen door hartaandoeningen en beroertes en die helpen te voorkomen, zegt Shelten Yuen, hoofdwetenschapper bij Fitbit, die dit werk leidt. Het is een harde wetenschappelijke uitdaging, en er moet nog veel werk worden verzet om te begrijpen wat de beste manier is om dit te doen, maar we hebben een geschiedenis van geavanceerde technologie om voorheen ontoegankelijke gezondheidsstatistieken beschikbaar te maken voor Fitbit-gebruikers vanaf hun pols, dus het is een uitdaging waar we erg gepassioneerd over zijn oplossen.

Gemakkelijke toegang tot bloeddrukmetingen is belangrijk voor mensen met hypertensie, dus, ervan uitgaande dat we PAT en bloeddruk kunnen correleren, kan het kunnen volgen van PAT met een Fitbit-apparaat mensen meer macht geven om hun toestand te beheersen tussen doktersbezoeken in.

De toekomst van wearables bevorderen bloeddruk meten

De missie van Fitbit is altijd geweest om iedereen in de wereld gezonder te maken door gezondheid toegankelijker te maken. Fitbit was een pionier op het gebied van het 10.000 stappen-fenomeen en heeft sindsdien vele andere innovaties geïntroduceerd, waaronder hartslagmeting om de pols met onze Pure Pulse-technologie, die door de jaren heen is blijven groeien. Met de Fitbit ECG-app beoordelen we het hartritme van gebruikers op tekenen van AFib, een onregelmatig hartritme dat het risico op ernstige hartaandoeningen zoals een beroerte verhoogt.

Deze innovaties – evenals onze nieuwste en meest geavanceerde sensoren – vormen niet alleen de basis voor veel belangrijke gezondheidskenmerken, ze kunnen ook worden gebruikt om nieuwe technologieën te verkennen, zoals het meten van PAT in dit nieuwe onderzoek.

Plaats een reactie