Fitbit Sense 2 versus Fitbit Sense 1: wat is het verschil?

Fitbit Sense 2 versus originele Fitbit Sense

Sense 2 is een upgrade van Sense, die we hebben getest en genoten vanwege de mooie, gebruiksvriendelijke app en de nauwkeurige GPS-gebaseerde afstands- en trainingsgegevens. De opvallende kenmerken in de nieuwe Sense 2 omvatten geavanceerde gezondheidsfuncties zoals meldingen van onregelmatige hartritmes, hulp bij stressbeheer (via hartslag, hartslagvariatie en huidtemperatuurmetingen) en slaapanalyse (via slaapprofiel).

Fitbit Sense 2 kopen

Met GPS

Fitbit Sense 2

5/5

Bij bol.com

Hoe detecteert Sense 2 stress?

Met Sense 2 introduceert Fitbit ook een nieuwe lichaam respons sensor die continue elektrodermale activiteit meet, ook bekend als cEDA. Het cEDA-algoritme van Sense 2 houdt passief statistieken bij zoals huidtemperatuur en hartslag gedurende de dag. Wanneer het een reactie detecteert, zoals een verhoging van de temperatuur of hartslag, waarschuwt het je en vraagt ​​het je na te denken over hoe jij je voelt. (Opmerking: je kunt deze meldingen uitschakelen als ze vervelend worden.) Het biedt ook actie-items die je kunt doen in tijden van een stressreactie, zoals wandelen, mediteren en stemmingsregistratie.

De Sense 2, die 10% dunner en 15% lichter is dan zijn voorganger, laat zien dat je de meeste lichaamsreacties ‘s nachts krijgt. Het kan je echt bewust maken van hoe stress je lichaam beïnvloedt en je aanmoedigen om te mediteren voordat je naar bed gaat, zodat jij je mijn geest kan kalmeren en een goede, rustgevende slaap kan krijgen.

Wat is Slaapprofiel?

Zowel Sense 2 als Versa 4 (meer daarover hieronder!) Zijn compatibel met de nieuwe Sleep Profile-functie van Fitbit Premium. Op de eerste dag van elke maand analyseert Fitbit de slaapgegevens van je vorige maand op basis van 10 statistieken, zoals consistentie van bedtijd en tijdstip van gezonde slaap. De analyse wordt gepresenteerd door een van de zes dieren die uw slaapstijl weerspiegelen, zegt Fitbit.

Er zijn allerlei slaapprofielen die met dieren worden beschreven. Je kunt typisch een giraf zijn die meestal van diepe, korte slaap houdt. Maar als je bijvoorbeeld op reis gaat dan kan je slaapprofiel in een egel veranderen. Dat gezegd hebbende, zegt het niet dat je de giraffe of de egel niet verslaat of omgekeerd; het is gewoon leuk om je slaapdier te kennen, zodat je manieren kunt leren om de beste rust voor je lichaam te krijgen.

Geen Wear OS 3, dezelfde prijs

Velen verwachtten dat de Fitbit Sense 2 Wear OS 3 zou gebruiken, de smartwatch-software van Google. Dat is helaas niet het geval.

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

Fitbit blijft zijn eigen interface gebruiken, wat misschien een saaie zet lijkt. Je moet echter rekening houden met de domino-effecten als de Sense 2 Wear OS had. Het zou betekenen dat de batterij ongeveer een dag meegaat tussen het opladen, niet de “6+” dagen die Fitbit claimt voor de Sense 2.

Het bedrijf houdt er wel rekening mee dat er in de toekomst nog steeds een Fitbit Wear OS-horloge komt.

Een EDA-sensor die echt nuttig is

Het meest opvallende kenmerk van de originele Sense was de EDA-sensor die stress bewaakt. Dit schat de zweetproductie om te bepalen wanneer je op de een of andere manier gestrest of opgewonden bent.

Het klinkt geweldig op papier, maar was in werkelijkheid niet erg handig omdat de drager de horlogering moest vasthouden om de EDA-hardware te laten functioneren.

De Fitbit Sense 2 heeft nu een continue EDA-sensor die de huidactiviteit gedurende de dag passief kan controleren. Dit zal opnieuw worden gebruikt om te letten op stressvolle gebeurtenissen, samen met hartslagmetingen.

Dit heeft niet geleid tot een prijsstijging. De Fitbit Sense 2 kost € 299, net zoals de Sense deed toen hij oorspronkelijk werd gelanceerd. Het eerste model staat echter al geruime tijd regelmatig voor veel minder online.

Slanker en lichter ontwerp, fysieke knop

De Fitbit Sense 2 is iets lichter en dunner dan zijn voorganger. Het is ongeveer 11,4 mm dik, tot 12,4 mm in de oude versie. De breedte van de behuizing is ook teruggebracht van 40 mm naar 38 mm.

Dit komt niet met een daling van de schermgrootte. Beide horloges hebben 1,58-inch schermen, de Sense 2 heeft gewoon minder blanco randruimte eromheen. Er is geen nadeel, hoewel het moeilijk te negeren is dat de randen van de Apple Watch Series 7 nog kleiner zijn.

Fitbit heeft ook een fysieke knop aan de Sense toegevoegd. De oude versie gebruikt een aanraakgevoelig gebied aan de zijkant met haptische feedback om aan te geven wanneer een pers is geregistreerd. Een fysieke knop is minder flitsend, maar veel praktischer, vooral voor gebruik tijdens het sporten.

De Fitbit Sense 2 is nu te bestellen voor € 299, terwijl de originele Sense online te vinden is voor ongeveer € 233 euro.

Fitbit Sense 2 aanbieding

Als je de actuele prijs wilt zien van de Sense 2 of Sense 1 bekijk dan hieronder de actuele prijs bij Bol.com. Je ziet meteen welke Sense het goedkoopst is:

Bol.com

Bekijk de actuele Fitbit Sense 2 aanbieding bij Bol.com:

Fitbit Sense aanbieding

Bol.com

Bekijk hier de Fitbit Sense aanbieding bij Bol.com en vergelijk de goedkoopste prijs:

Wil je ook de aanbiedingen zien van de Fitbit Sense 2 en Sense 1 bij Coolblue en Amazon.nl?

Bezoek dan onze Fitbit Sense aanbieding pagina.

Fitbit Sense 2 FAQ’s

Lees ook de veelgestelde vragen over de Fitbit Sense 2:

Ja! Fitbit’s smartwatches bevatten verwisselbare banden, zodat je je oude favoriete bandjes kunt behouden. De Sense 2 is ook compatibel met Versa 4- en Versa 3-bandjes.

Bekijk hier de Fitbit Sense bandjes

Wil je de goedkoopste Fitbit Sense 2 kopen?

Bekijk dan hieronder de actuele prijs van de Fitbit Sense 2 bij Bol.com, Coolblue of Amazon,nl. Je ziet meteen waar de Fitbit Sense 2 het goedkoopst is:

Bekijk alle aanbiedingen

Fitbit-gebruikers kunnen nu hun hart- en bloedstroomgegevens controleren en delen met hun arts dankzij een nieuwe samenwerking met een hartbewakingsapp. Het in België gevestigde FibriCheck stelt gebruikers in staat om hartritmestoornissen te volgen, waaronder atriumfibrilleren – een veel voorkomende aandoening die een onregelmatige hartslag veroorzaakt.

Fitbit heeft valdetectie nog niet als functie op zijn trackers opgenomen, Het is wel waarschijnlijk dat Fitbit wel met een update komt. Naar mijn mening zal het toevoegen van valdetectie geen probleem zijn voor een groot bedrijf als Fitbit, omdat alle grote modellen, zoals Fitbit Sense, Fitbit Versa en Iconic sensoren, een versnellingsmeter hebben, die nodig is om vallen te detecteren.  Apple Watch, Samsung Watch en Garmin hebben het wel en het is een handige functie voor veel mensen met verschillende fitnessniveaus, maar Fitbit biedt deze functie nu nog niet. Lees meer of bekijk de lijst met horloges die wel valdetectie hebben.

Lees meer..

Hieronder zie je de lijst met Apple, Samsung en Garmin horloges die valdetectie hebben:

Apple Watch

GPS+ mobiel (met abonnement):

Samsung

Garmin

Plaats een reactie