Contactloos betalen in Nederland met je Fitbit via Fitbit Pay

We hebben er een tijdje op moeten wachten maar nu is er dan eindelijk contactloos betalen met je Fitbit in Nederland via Fitbit Pay via ABN AMRO en Rabobank.

Fitbit Pay is de gemakkelijke manier om contactloos te betalen

Contactloos betalen via je Fitbit kon tot voor kort nog niet in Nederland. Daar is nu een einde aan gekomen doordat de ABN AMRO bank en de Rabobank, na een uitgebreide test periode, contactloos betalen via Fitbit Pay aanbiedt voor de geschikte Fitbit Smartwatches en de zogenaamde Fitbit Special Edition Activity trackers.

Vanaf vandaag kun je betalen met je Fitbit omdat Fitbit Pay is gelanceerd is in Nederland. Op dit moment kan het draadloos betalen bij twee banken: ABN AMRO en Rabobank. En het kan ook met ICS kaarten, dat zijn creditcards.

Lees hieronder welke stappen nodig zijn om Fitbit Pay te activeren, en in dit geval is het met de Fitbit Versa, maar je kunt ook betalen met onderstaande Fitbit Charge 3 Special Edition en de Fitbit Ionic sporthorloge.

Fitbit Pay Nederland

Fitbit Ionic
Smartwatch
Fitbit Pay Nederland - Fitbit Ionic - Special Edition

€ 277,-

Fitbit Pay

Bestel bij één van de
onderstaande winkels:

Kopen bij Bol.com

Kopen bij Coolblue

Kopen bij Mediamarkt

Kopen bij Conrad

Fitbit Pay Nederland

Fitbit Versa
Smartwatch
Fitbit Versa Zwart - Kopen via Bol.com

€ 177,-

Fitbit Pay

Bestel bij één van de
onderstaande winkels:

Kopen bij Bol.com

Tijdelijk uitverkocht bij Coolblue

Kopen bij Mediamarkt

Kopen bij Conrad

Fitbit Pay Nederland

Fitbit Charge 3
Special Edition
Fitbit Charge 3 Special Edition Lavender Kopen via Bol.com

€ 169,-

Fitbit Pay

Bestel bij één van de
onderstaande winkels:

Kopen bij Bol.com

Kopen bij Coolblue

Kopen bij Mediamarkt

Kopen bij Conrad 

Wat heb je nodig?

Het eerste wat je nodig hebt ik je kaartnummer van je bankpas. Bij de ABN AMRO kun je je kaartnummer vinden in de app van de ABN AMRO. Het is namelijk niet je rekeningnummer van je betaalkaart wat je moet invullen.

In de ABN AMRO app kun je naar instellingen gaan. Klik op Betaalpassen en Wearables. Klik op Wearables beheer. Je wordt dan doorgestuurd naar de website en op deze website krijg je gegevens van je betaalpas en daar staat dus het kaartnummer. Het is een heel lang nummer, je bankrekeningnummer zit er ook in verwerkt en ook de kaartnummer. Dit lange nummer heb je dus nodig om verder te gaan naar de Fitbit app.

Vul het lange nummer in de app van Fitbit. Er worden ook nog wat extra gegevens gevraagd zoals de vervaldatum, je voornaam en achternaam. Die gegevens vul je in en dan klik je op volgende. Je krijgt dan de algemene voorwaarden, lees die (of niet 😉 ) en klik op verder. Je komt dan aan op de pagina waar die vraagt om te verifiëren.

Klik op de wearable website van ABN.. Dan krijg je wellicht een foutmelding met dat er ergens een fout is opgetreden. Hij kan de kaart niet verifiëren. Selecteer een andere verificatiemethode. Maar die staat nergens.

Dus wat moet je nu doen? Je kunt dit doen in de App van ABN AMRO zelf. Je gaat naar Wearable Beheren. Omdat je je Fitbit Versa hebt geactiveerd in de app komt er in dit menu een nieuwe te staan. Je ziet nu dus je Versa verschijnen in de website van ABN. Daar kun je wel klikken op activeren. Klik op activeren en volgende en voer de code in.  Je krijgt nu de melding dat je instellingen voor je wearable met succes zijn gewijzigd.

Dit zijn alle stappen die je nodig hebt om je Fitbit te koppelen aan je ABN AMRO account.

Even geduld a.u.b.

Je zou zeggen dat nu alles klaar staat en dat je je Fitbit kunt gebruiken, maar toen ik het wilde proberen deed hij het niet. Puntje bij paaltje is dat de ABN AMRO app en de Fitbit app even tijd nodig hebben om alles recht te zetten. Je moet gewoon even geduld hebben. In mijn geval duurde het tussen de 5 en 10 minuten.

En op een gegeven moment kreeg ik in de app te zien bij de wallet dat er een vinkje standaard staat bij de Fitbit Versa. En dit betekend dat hij wel gekoppeld is.

Als je nu je Versa bij een betaalautomaat houdt dan zou het moeten werken, dan zou je moeten kunnen betalen.

Als je smartwatch boven de betaal automaat houdt (met het scherm naar beneden) dan hoor je een piepje en zie je een grote groene vink op het scherm van je Versa staan. En je ziet dat je betaald heb op het scherm van de betaal automaat.

Wat belangrijk is bij het instellen van Fitbit Pay is dat je de Fitbit Pay app zelf nodig hebt om alle op te starten maar ook heb je de ABN AMRO app nodig om je kaartnummer te zoeken en uiteindelijk echt je horloge te activeren.

Hieronder zie je een link naar de ABN AMRO voor precies de stappen die je nodig hebt. Ook zie je hieronder een link van de Rabobank met meer informatie en de handleiding van het instellen etc.

ABN AMRO: Meer informatie
RABOBANK: Meer informatie
ICS kaarten: Meer informatie

Een reactie plaatsen