5 onmisbare Fitbit Premium-functies waar we niet zonder kunnen

We verkennen de Premium-functies die je nodig hebt in je leven

Fitbit biedt de beste inzichten in slaapregistratie en hartgezondheid, om nog maar te zwijgen van krachtige nieuwe statistieken zoals Active Zone Minutes. Maar als je dol bent op de gegevens die je Fitbit biedt, kun je met een Fitbit Premium-abonnement deze beter gebruiken om positievere veranderingen aan te brengen.

Of je nu geweldige inzichten in je slaap wilt, trends in je gezondheidsgegevens wilt begrijpen of gewoon fit wilt worden, bij Fitbit Premium gaat het erom je meer tools te geven om positieve veranderingen aan te brengen.

Lees verder voor de vijf Fitbit Premium-functies waar we niet zonder zouden kunnen leven.

1. Diepere slaapinzichten

Een van de beste onderdelen van het Fitbit-ecosysteem zijn de hulpmiddelen voor het volgen van slaap, en Premium-abonnees halen nog meer uit dit aspect van de app.

Terwijl iedereen ongelooflijke inzichten krijgt, zoals slaapscore en slaapstadia, krijgen alleen Premium-abonnees extra analyse van hun slaap.

Premium-gebruikers krijgen ook een overzicht te zien van hoe hun slaapscore wordt berekend, met individuele scores voor slaapduur, herstel en rusteloosheid. Dit wordt weergegeven op een nieuw scherm, speciaal voor Premium-abonnees, en is onderverdeeld in de volgende secties:

Tijd in slaap

Premium biedt extra analyse van slaapduur, met een scherm waarop slaap- en waakperioden worden weergegeven. Dit aspect is goed voor 50% van je slaapscore, dus een inzinking krijgen kan enorm effectief zijn. Je kunt de tijd in slaap versus de tijd dat je wakker bent en je slaapschema zien.

Diep en REM

Net als gratis gebruikers toont Premium een ​​overzicht van je diepe, lichte en REM-slaapcycli. Dit toont de tijd die in elke fase is doorgebracht, en je zou jezelf door verschillende soorten slaap moeten zien fietsen. De tijd doorgebracht in elke fase telt mee voor 25% van de score.

Restauratie

Dit is specifiek voor Fitbit Premium en is goed voor 25% van je slaapscore. Je kunt je hartslag gedurende de nacht zien en het percentage dat je onder de rusthartslag hebt doorgebracht. Je ziet de effecten van alcohol of cafeïne in je hartslaggegevens en tijd doorbrengen onder rust is een groot deel van je slaapscore.

Premium-gebruikers zien ook het percentage woelen en draaien dat je slaap heeft gevormd. Nogmaals, het werken aan deze score en het aanbrengen van veranderingen, van het verminderen van de schermtijd, cafeïne, alcohol en stress, zal je slaapscore dramatisch beïnvloeden.

Fitbit Premium biedt ook gepersonaliseerde inzichten, die helpen om de punten in je Fitbit-gegevens met elkaar te verbinden en te begrijpen hoe dingen zoals hoe je slaapkwaliteit verbetert wanneer je meer beweegt.

2. Dynamische trainingen

Veel Fitbit-gegevens kunnen passief zijn. Je Fitbit-apparaat meet aspecten van je lichaam en rapporteert gegevens over wat er onder de motorkap gebeurt. Fitbit Premium biedt meer manieren om de controle te nemen en je gezondheid en conditie te verbeteren – en de Dynamic Workouts zijn een perfecte plek om te beginnen.

Van alles, van High Intensity Interval Training (HIIT) tot kickboksen, barre en yoga – de dynamische trainingen van Fitbit zijn perfect, ongeacht je niveau.

Of je nu een volledige lichaamstraining wilt, je puur wilt focussen op buikspieren, workouts met kinderen, audio-hardloopgidsen of vijf minuten voluit op lessen, Fitbit Premium heeft inhoud om je te laten zweten, bewegen en werken.

Deze trainingen worden geleverd door deskundige partners, waaronder fitnessmerken zoals Physique 57, barre3, Daily Burn, Popsugar en Yoga Studio.

Duik in het tabblad Ontdekken op je Fitbit-apparaat om toegang te krijgen tot een groot aantal begeleide videoworkouts voor alle niveaus.

Je hoeft ook geen uitrusting te hebben, want er zijn opties voor lichaamsgewichtoefeningen, evenals voor oefeningen met basisuitrusting – perfect voor thuistrainingen

3. Het Fitbit Wellness-rapport

Wellness Reports is een Premium-functie die je een overzicht geeft van je laatste 30 dagen slaap, hartslag in rust, gewicht (indien bijgehouden) en activiteitsgegevens.

Het wordt gedownload en bekeken als een PDF en biedt een geweldige manier om je gezondheidsstatistieken op één plek te bekijken, perfect als jij je gegevens wilt delen met je huisarts of gezondheidsspecialist.

Het is niet alleen een re-creatie van wat je in de Fitbit-app zult vinden. Wellness Report toont ook je maandelijkse fitnessgegevens in vergelijking met voorgaande maanden en zelfs jaren. Dat betekent dat het nog een stap verder gaat in het onthullen van gezondheidsgegevens op de lange termijn.

Je kunt zaken als slaapkwaliteit, slaapschema over de lange termijn vergelijken en zwart op wit laten zien hoe jouw levensstijl verandert.

4. Begeleide programma’s, trainingen en mindfulness

Veranderingen in levensstijl aanbrengen is niet eenvoudig – en hoewel je Fitbit-apparaat een fantastisch hulpmiddel is, is het precies dat. Het kan het harde werk niet voor je doen. En hoewel een Fitbit Premium de calorieën niet voor je kan verbranden of ervoor kan zorgen dat je op tijd naar bed gaat, kan het je in ieder geval laten weten hoe je je doelen kunt bereiken.

Premium biedt begeleide programma’s, alsof je een lifestylecoach om je pols hebt. Er zijn Begeleide Programma’s om meer te slapen, gezonder te eten, meer te bewegen en te bewegen.

In tegenstelling tot enkel enkelvoud workouts duurt een begeleid programma 1 tot 3 weken. Elk programma is meer dan alleen een reeks doelen en omvatte ook onderwijs, lezen en vervolgens dagelijkse strategieën.

Voor programma’s zoals Kick Your Sugar Habit vink je elke dag af als het is bereikt, en de volgende dag krijg je een andere reeks lectuur en inspiratie. Voor op training of activiteit gebaseerde programma’s moet u drie dynamische trainingen voltooien, of wat het plan ook inhoudt, om het af te vinken.

Hoewel Fitbit een geweldig hulpmiddel is voor je fysieke welzijn, gaat het niet alleen om stappen, trainingen en de gezondheid van je hart. Fitbit Premium heeft begeleide mindfulness-sessies, met meer dan 150 om uit te kiezen.

Er zijn begeleide ademhalingsroutines, verhaaltjes voor het slapengaan, anti-angstmeditaties en meer, inclusief inhoud van Aura en Ten procent Gelukkiger. Als je slecht kunt slapen, zijn daar ook begeleide sessies voor.

5. Uitdagingen en avonturen

Fit worden is gemakkelijker als je ervan geniet, dus de uitdagingen en avonturen van Fitbit Premium zijn een perfecte manier om gemotiveerd te raken. Ga naar het gedeelte Ontdekken van de app, kies Uitdagingen en avonturen en tik op Meer weergeven.

Vanaf hier kun je spellen spelen zoals Fit Bingo, waarbij je een bingokaart met mini-fitnessdoelen moet afvinken om een ​​patroon te maken. Het spel kan gespeeld worden tussen 1-30 spelers, en tijdschalen tussen 1 uur en 30 dagen.

Je kunt ook virtuele avonturen aangaan, opnieuw met vrienden of alleen. Voorbeelden zijn het lopen van beroemde paden zoals de Valley Loop (35.000) of Pohono Trail (62.500) – je kunt een vriend uitdagen om als eerste de afstand over dagen of weken af ​​te leggen, of ga gewoon zelf de uitdaging aan.

En je hoeft de vooraf gemaakte uitdagingen niet aan te gaan. Je kunt aangepaste maken met mensen in je vriendenlijst, strijden om stappen, actieve minuten of afstand, en het doel zelf instellen vanuit de app. Ga gewoon naar het gedeelte Aangepaste uitdaging om je competitie op te zetten.

Fitbit Premium is beschikbaar voor gebruikers van alle Fitbit-apparaten. Na een gratis proefperiode kost Fitbit Premium € 7,99 per maand, of € 79,99 per jaar.

Welke apparaten werken met Fitbit Premium?

Fitbit Premium is apparaatonafhankelijk. Het maakt verbinding met de Fitbit-smartphone-app – niet je wearable – dus het werkt met alle Fitbit-apparaten die je vandaag kunt kopen. Dat omvat smartwatches zoals de Versa- en Sense-lijn, evenals fitness-trackers zoals de Charge- en Inspire-lijnen.

Plaats een reactie