7 eenvoudige manieren om 10.000 stappen per dag te behalen

10000 stappen Fitbit

Uit recente onderzoeken is gebleken dat iedereen minstens 10.000 stappen per dag moet zetten om gezond te blijven. Elke dag 10.000 stappen zetten kan slechts in 60 minuten, maar levert voordelen van onschatbare waarde op.

  520 kcal verbrand
  60% minder kans op ziektes
  Fitter, zowel fysiek als mentaal
  Beter humeur en minder stress en een beter geheugen
✅  Beter geheugen

Kom jij momenteel niet aan deze 10.000 stappen per dag? Helemaal begrijpelijk hoor. We zijn natuurlijk druk met andere dingen bezig, zoals het volgen van een studie of aan het werk, waardoor een stevige wandeling niet hoog op het prioriteitenlijstje staat.

Daarom hebben wij 7 eenvoudige manieren op een rijtje gezet om 10.000 stappen per dag te zetten. Ondanks de drukte van een baan of studie wordt het voor jou een appeltje-eitje om voldoende stappen per dag te zetten.

Lekker simpel, maar toch uiterst effectief!

Hierdoor blijf je mentaal en fysiek gezond.

Doe je vanaf morgen met ons mee?

(1) Wandel dagelijks even als pauze

Een geweldige manier om veel stappen te zetten is natuurlijk tijdens een wandeling.

Zit je dagelijks veel achter een computer? Dan zet je over het algemeen erg weinig stappen. Vaak haal je de 1.000 stappen niet eens, laat staan 10.000.

Daarom wil ik je aanmoedigen om een pauze voor jezelf in te plannen en dan even heerlijk te gaan wandelen. In slechts 30 minuten heb je al 3.000 stappen gelopen. Ook handig om met collega’s te doen, want je zult zien dat een frisse neus wonderen doet voor de resultaten!

Dit is niet alleen maar goed voor je lichaam, maar wandelen heeft ook mentaal veel voordelen.

  Wandelen ontspant. 30 minuten per dag wandelen verlaagt de gevolgen van stress, zoals een hoge bloeddruk;
  Wandelen zorgt voor een betere nachtrust. Beweeg je niet veel? Dan kan het zijn dat je lichaam wél mentaal, maar niet fysiek uitgeput is. Daardoor kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen. Met een dagelijkse wandeling wordt jouw lichaam ook fysiek uitgeput en dit resulteert in een betere nachtrust;
  Wandelen is goed voor het humeur. Zit het even tegen op werk of op school? Door te wandelen ontspan je en kun je beter relativeren. Dit zorgt voor een beter humeur;
Wandelen verbetert het geheugen. Ook de kans op Alzheimer wordt verlaagd tot wel 50%!

Naast de mentale voordelen is wandelen natuurlijk ook erg gezond voor het lichaam zelf. Ondanks dat je niet bewust de voordelen ervaart, levert wandelen de volgende lichamelijke voordelen op:

  Wandelen versterkt de botten en spieren;
  Wandelen verkleint de kans op ernstige ziektes;
  Wandelen zorgt voor een betere conditie;
  Met een uurtje wandelen verbrand je ongeveer 300 calorieën;
  Verlaagt het risico op diabetes met 58%!

3.000 stappen zitten er al op. Nog 7.000 stappen te gaan. Lets go! De 10.000 stappen zijn al in zicht en onthoud: een goed begin is het halve werk.

(2) Neem vaker de trap in plaats van de lift

Trappenlopen telt immers ook mee voor je dagelijkse 10.000 stappen. En niet alleen je stappen tellen, als je echt fitter wil worden pak je twee treden tegelijk, waardoor je je bovenbeenspieren ook direct een workout geeft. Win-win dus.

Vaak staan we voor de keuze: ga ik met de trap of met de lift. Vaak horen we een optimistisch stemmetje in ons hoofd adviseren om met de trap te gaan. Maar tevergeefs geven we toch toe aan onze luiheid en nemen we alsnog de lift. Don’t worry, we’ve been there.

Maar zodra je achter deze twee voordelen komt neem je maar al te graag de trap voortaan. Geloof me maar.

  Met 2 verdiepingen (of 24 trappen) per dag kan je tot 2,7kg per jaar aan overtollig gewicht verliezen!
  Beter voor het milieu: tot 120kg minder CO2 uitstoot per jaar.

(3) Koop een Fitbit activiteitstracker

Een kleine tool, maar met grootse voordelen.

Wat doen de meeste mensen als ze aan het einde van de dag zien dat ze 9.700 stappen hebben gezet en nog 300 stappen te gaan hebben? De meest gekke capriolen worden dan uitgehaald. Nog even snel de trap op en af rennen of een nieuwe imitatie van de Moonwalk…

Allemaal omdat een tracker het aantal stappen heeft bijgehouden en jou laat zien dat je er bijna bent. Echt bijna!

Daarom zijn wij zo weg van Fitbit activiteitstrackers.

Een Fitbit activiteitstracker:

  Motiveert
  Zorgt ervoor dat al jouw inspanningen meetbaar worden.
  Adviseert
  Zorgt voor plezier
  Maakt van 10.000 stappen zetten een sport

(4) Dans wanneer je stil staat

Ik heb stiekem met je gedanst. Ik hoop dat je het leuk vond!

Ik in ieder geval wel, want ik heb weer 1.000 stappen extra gezet.

Sta je stil? Bijvoorbeeld wanneer je staat te koken? Zet een lekker muziekje op en dans! Dansen is namelijk ook een goede manier om extra stappen te zetten. Zo heb je tijdens het koken al snel een extra 1.000 stappen bij elkaar gedanst.

We zitten al op 4.000 stappen! Daar word je vrolijk van. Tijd voor een vreugdedansje!

(5) Neem minder vaak de auto, maar wandel meer

Vaak zijn we geneigd om met de auto naar de sportschool, supermarkt of werk te gaan. Soms kan het ook niet anders, omdat de afstand te groot is.

Maar al te vaak nemen we de auto terwijl de afstand ook makkelijk met een wandeling of fietstocht te overbruggen is.

Wees daarom kritisch op jezelf. Ga je vaak met de auto naar de supermarkt terwijl dit maar vijf minuten lopen is? Laat dan de auto staan. Dat is niet alleen goed voor de auto, want korte ritjes zijn vaak schadelijk, maar dit levert ook snel weer 1.000 extra stappen op!

5.000 stappen in zijn totaliteit. We zijn al op de helft van de 10.000 stappen

(6) Stel een bewegingstimer in

Als je de hele dag achter een bureau zit is het moeilijk om de 10.000 stappen te halen.

Stel daarom om de 3 kwartier een timer in. Na iedere drie kwartier heb je dan even 5 minuten voor jezelf om te bewegen. Ideaal moment om even drinken te pakken of om even naar de wc te gaan.

Dit is niet alleen maar goed voor het behalen van de 10.000 stappen per dag. Het is ook goed voor:

  Je ogen. Na 3 kwartier kijken naar een beeldscherm adviseren veel oogartsen om even 5 minuten naar iets anders te kijken;
  Je rug. Na 3 kwartier is het goed voor je rug om even een andere houding aan te nemen;
  Voor je concentratie. Het is altijd even goed om na 3 kwartier een klein momentje voor jezelf te nemen en even afstand te doen van je werk. Hierdoor ben je na 5 minuten weer fris en fruitig om verder te werken waar je gebleven was.

Een extra 1.000 stappen is op deze manier zo geregeld. Zonder dat je het enigszins door hebt. Kassa!

6.000 stappen. We zijn er bijna, we zijn er bijna… maar nog niet helemaal .

(7) Plan een avondwandeling in

Vaak zijn we in de avond niet meer zo productief.

Voor je het weet lig je op de bank met een zakje chips naar “Goeden Tijden Slechte Tijden” te kijken ?.

Hartstikke leuk natuurlijk. En ook zeker doen, want je verdient het om natuurlijk ook even te ontspannen!

Maar probeer niet de hele avond naar tv te kijken. Want je hebt nu juist even de tijd voor beweging.

Ben je geen lid van een sportvereniging? Probeer dan nog even een extra wandeling te maken. Uit eigen ervaring weet ik de kracht van wandelen in de avond, want wandelen in de avond geeft je de gelegenheid om:

  De dag te evalueren. Wat ging goed en wat ging minder goed? Er is altijd iets wat je morgen weer kan verbeteren;
  Nadenken over de plannen voor morgen. Is er iets wat morgen echt gedaan moet worden? Dit soort dingen schieten altijd in je op tijdens de avondwandeling;
  Ben je iemand die in het maken van doelen gelooft? Dan kan je dit soort momenten ook aangrijpen om de door jou opgestelde doelen even te evalueren. Ben ik op de goede route om mijn doelen voor dit jaar te halen of wijk ik ergens af?

Zoals je eerder hebt gelezen zorgt wandelen voor een ontspannen gevoel. Stress verdwijnt en daardoor kun je veel beter nadenken over dit soort dingen. Terwijl je dit doet heb je binnen slechts 30 minuten weer 3.000 stappen gezet!

10.000 stappen bereikt!

Geweldig. Door middel van bovenstaande manieren heb je 10.000 stappen gezet. En dat met maar een uur inspanning totaal. Maar de opgeleverde voordelen zijn voor jou van onschatbare waarde. Door het zetten van de 10.000 stappen in een uur tijd heb je het volgende bereikt:

  520 kcal verbrand
  Mentaal fitter geworden
  Kans op ziektes met 60% afgenomen
  Jouw conditie verbeterd

Doe je vanaf morgen met ons mee?

Behoor jij morgen ook tot de 10.000 stappen per dag club?

Gezellig!

Vergeet niet een activiteitstracker te kopen.

Wij zijn zelf erg fan van de activiteitstracker van Fitbit. We hebben daarom veel artikelen over Fitbit geschreven. Benieuwd naar welke activiteitstracker van Fitbit het beste bij jou past? Maak dan gebruik van onze vergelijkingstool. Hiermee weet je binnen 5 minuten welke Fitbit het beste bij jou past en kan je deze direct online aanschaffen. Dan staat jouw Fitbit morgen op de stoep om braaf met jou mee te wandelen. Tot bij de volgende wandeling!  

Lees ook de veelgestelde vragen:

10.000 stappen per dag staat gelijk aan het lopen van 7 à 8 kilometer. Als je 5 kilometer per uur wandelt, dan ben je ongeveer 1,5 uur bezig om de 10.000 stappen te halen.

Fitbit stappenteller kopen:

 

Afhankelijk van je gewicht, verbrand je met 10.000 stappen tussen de 250 en 600 calorieën. Je kunt de stappen van de stappenteller naar de calorieën converter gebruiken om dit voor jezelf te schatten.

Fitbit stappenteller kopen:

Als je bijvoorbeeld een kinderwagen of een winkelwagentje duwt, telt je Fitbit je stappen, maar het totaal kan iets lager zijn dan normaal. Als je buiten loopt of rent, gebruik dan gps om je route, tempo en afstand vast te leggen.

Fitbit stappenteller kopen:

Beste algemeen: Fitbit Inspire 2 Fitness Tracker

FitBit’s Inspire 2 stappenteller houdt je stappen en afstand, hartslag, verbrande calorieën, actieve minuten en slaapstatus bij, terwijl je tekst- en oproepmeldingen kunt zien. Als je puur voor stappen tellen gaat dan is de Inspire ideaal, maar als je wat meer wilt dan stappen tellen dan zijn onderstaande andere Fitbit’s ook een goed keuze. Met name de met ingebouwde GPS trackers zoals Charge 4, Versa 3 en de Sense zijn ideaal voor als je buiten loopt of rent, gebruik dan gps om je route, tempo en afstand vast te leggen.

Fitbit stappenteller kopen: